NÅR MAN HAVDE SAT SIXPACKEN PÅ KØL!

Softice på ærmet og slettede tissemandsbilleder

Har du tænkt over, hvor irriterende børn egentlig er?  Bevar mig vel, det her er selvfølgelig ikke møntet på mine venners børn. Det her er skrevet med et glimt i øjet, da jeg, selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, holder meget af alle deres små 11talsrollinger.

”Hun er bare misundelig fordi, hun ikke har sine egne børn.” Ja, det ved jeg, du tænker lige nu. Men ved du, hvad? Det er jeg faktisk ikke. ”Pernille, du ved ikke noget om at have børn.” Nej, det gør jeg ikke, men jeg har alligevel mange års erfaring, da der er rigtig mange børn i min vennekreds. RIGTIG RIGTIG MANGE!!

Her vil jeg forklare dig min irritation:

De siger hvorfor… hele tiden

De siger hvad… hele tiden

De vil kun spise is og nuggets, og kigger underligt på aftensmaden

De piller bussemand… i din sofa….. og spiser dem

Indtil en vis alder sætter de sig over i et hjørne for at skide, og lader som om, intet er hændt

De tror, de kan tillade sig at sige alt, og man skal bare grine?

De tager opmærksomheden fra ALT OG ALLE. Undtagen det andet barn, der også er der

De får en samtale, der ville have varet et par timer, til at vare flere måneder. Jeg har både fået nyt job, ny kæreste og er flyttet i mellemtiden

Det er okay, at de har 700 forskellige mønstre og farver, der ikke passer sammen, når de går i børnehave

Hvorfor skal de altid have madrester rundt om munden?

De kan sidde i en klapvogn, når de får ondt i benene

De giver os mørke rander under øjnene

Det er deres skyld, at vi skal gå til forældremøder og høre på Lottepædagogge

Hvad fanden er frugtspyd, der ligner en mariehøne? Hvad blev der af kage med tyk glasur og slik?

Deres skyld jeg skal forholde mig til Line og Thomas fra børnehaven, der har problemer med deres nye carport

All – inclusive ferier, det er såååå smart, så kan ungerne få udkogt pasta og ta’ selv softice i 14 dage, og det samme kan forældrene, måske med en tynd rom og cola.

Man skal snakke med andre frikadelleforældre på ferien, fordi børnene leger sammen i poolen.

Du skal indrette dit hjem efter dem, hvad er meningen ved at have Royal Copenhagen, hvis det skal stå ude i skuret?

Du skal spise slik, mens du pøller, for det er det eneste sted, du kan gøre det i skjul

Du skal fjerne numsebilleder fra telefonen, fordi de nu i en alder af 0 ved, hvordan man låser en iPhone op.

Man får kun gaver til sine børn

Man må pludselig ikke sige sgu, fanden og tissemand

Jeg skal nu give det sidste stykke slik til dem

Jeg skal vælge den lille is, ligesom dem, ellers er det synd

Jeg kan ikke vælge pomfritter, hvis de er blevet lovet en is, for det kan de ikke finde ud af

Man skal prioritere børnetøj og majssnacks fremfor sneakers og drinks

At der er noget, der hedder barnedåb, babyshower og børnefødselsdag

At jeg også skulle til dine forældres polterabend og bryllup, ellers kunne de ligesom ikke få dig, vel?

At jeg først kan se andet end Frost, når du er blevet lagt, for det andet er for voldsomt for din uskyldige tankegang

At jeg skal rutsje, hoppe og løbe og mest af alt ligne en mellemting mellem en idiot og en idiot.

At jeg skal snakke børneemner og ikke for voldsomme ting, før du er puttet, og vi kan høre, du sover TUNGT.

Jeg skal dele dig med dine forældre

At dine forældre skal tidligt hjem, fordi du har lidt hoste, har sovet dårligt eller skal i skoven med børnehaven dagen efter

At dine forældre faktisk altid er lidt trætte

At spontaniteten med dine forældre er væk.

At du spiser med fingrene… og slikker på dem bagefter

At vi skal høre børnesange.. i bilen og derhjemme

At jeg skal smile, når du har smurt mit ærme ind i softice, fordi du skulle se hunden på den anden side af fortovet, og faktisk havde glemt, at jeg gik ved siden af

At jeg altid skal føle mig en smule mærkelig, når du kigger på mig, ”det er nok fordi du har lilla hår eller briller”

At et barn til en barnedåb kiggede eftertænksomt på mig og spurgte ”er du egentlig voksen?” Jeg vælger at tage det som et kompliment, for det må betyde at jeg er über cool og ungdommelig, og man slet ikke kan se, at jeg fylder 31 lige om lidt. Det kan også være fordi jeg med mit lilla hår, ligner en fra Trolls. Jeg synes, det er sejt!

 

NEJ, jeg har, som sagt, ikke selv børn, men det her er erfaringer, jeg har, og hvad jeg hører fra alle de veninder, der har børn. Og de har faktisk snart to alle sammen. Jeg har en veninde tilbage, som ikke har børn, og guess what? Vi skrider på SPA på fredag, og der er ingen børn, men peanuts, vin og afslapning.

Det er som om, man er lidt mærkelig, hvis man ikke har børn, når man er 30 (snart 31) Hvorfor? De sidste måneder af mit liv er der sket ting, som gør, at jeg har besluttet at være mere hverdagsglad.

Ikke kun se frem mod weekender og alt det, jeg gerne vil, men være glad i nuet. Også når jeg skal ned og købe bind, toiletpapir, opvaskemiddel, vitaminpiller og aubergine den samme dag, og når jeg er træt i sofaen kl. 21.

Indrømmet jeg vil, og skal have børn, men det er altså ikke den ultimative lykke. Hvorfor er verden skabt omkring samfundsnormer? At vi, når vi har en vis alder, skal giftes, have børn og købe hus? Jeg er glad, lige der, hvor jeg er, lige nu. Jeg vil leve livet nu og ikke stræbe og hige efter alt det, jeg gerne vil have skal ske. Nu nyder jeg tiden med min nuttemus, mine venner og min familie, det kan jeg godt uden børn. Jeg skal nok komme til at spise udkogt pasta og være den person, som mine veninder synes er irriterende, for den dag, jeg har børn, er deres børn teenagere, og så har de for længst glemt, hvor irriterende deres børn egentlig var! LEV LIVET I DAG!

13615046_10154197478526469_2948008333694975018_n

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR MAN HAVDE SAT SIXPACKEN PÅ KØL!